torstai 5. joulukuuta 2013

Valkosuklaa-mutakakku


200g vaalkosuklaata (itse käytin pandaa)
200g voita
4kpl munia
1,5dl sokeria
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta


Sulata suklaa ja voi. Anna jäähtyä hetken.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos munasokerivaahtoon.
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Kääntele varovasti tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 17–25 minuuttia. Paistoaika vaihtelee sen mukaan, pidätkö rakenteeltaan valuvasta vai kostean pehmeästä mutakakusta. Myös uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat. Kypsymistä kannattaa siis seurata tarkasti, jotta kakku ei paistu läpikypsäksi.
Anna mutakakun jäähtyä hetki vuoassaan ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Nosta halutessasi hetkeksi jääkaappiin, jolloin suklaakakun rakenne kiinteytyy. Voit myös tarjota mutakakun haaleana, jolloin sisus on valuvaa. Vaniljajäätelö ja hillo kruunaavat kaiken! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti